top of page

Aha-Erlebnis

Wat is hier aan de hand? Laat het weten in het reactieformulier onderaan de pagina.


“Tring!”

“Kom binnen. Jij komt eens kijken hoe mijn vakantiehuisje eruitziet.”

“Nou, imposant is het wel.”

“Imposant? Dat is wel heel erg positief. Moet je kijken: het plafond is zes meter hoog. Dat is koud, hoor! Alle warmte stijgt naar boven. Stenen vloeren, nepmarmer op de muren, en geen normale verlichting: alleen maar lampen die recht omhoog stralen.”

“Het lijken wel zoeklichten.”

“Je zegt het. En ik weet natuurlijk, je neemt een gok als je een vakantiehuis bestelt op internet, maar dit valt me toch wel zwaar tegen. Loop even mee naar de bibliotheek.”

“Wat een enorm bureau. En een kanjer van een wereldbol.”

“Ja, maar driekwart van de boekenkasten is leeg. Maakt toch een beetje rare indruk.”

“Nou je toch aan het mopperen bent, ik vind het huis nogal ongepland neergeplant, zo midden in het historische centrum van Rotterdam.”

Rotterdam: De Kolk. Op de achtergrond de Laurenskerk.

“Het is zonde, zoals het huis hier tussen al die oude gebouwen is gepropt. Ze hebben eerst een heel stel van die mooie huisjes moeten slopen om ruimte te maken.”

“Het lijkt wel alsof er een bom is ontploft. Zeg, wat zijn dat nou voor vreemde symbooltjes, die je overal tegenkomt? Een soort kruis met uitlopers?”

“Dat heb ik moeten opzoeken, maar dat is een oud Indiaas zonnesymbool. Ze noemen het ook wel swastika. Maar waarom dat hier overal in het huis zit, weet ik ook niet.”

“Wie heeft dit huis eigenlijk gebouwd?”

“Hoe heet ‘ie ook weer? Anton Hilter of zoiets.”

“Dat zo’n man is toegelaten tot de architectenopleiding! Een misdaad tegen de mensheid. Die vent had alles beter kunnen doen dan zulke belachelijke gebouwen ontwerpen.”


37 weergaven
Schrijf een reactie aan Christiaan...

Bedankt voor de inzending!

bottom of page