top of page

Prins op het Witte Paard en andere clichés in datingteksten

Ik heb een tijdje rondgelopen op datingsites. Daar ben ik mee gestopt, ik ben inmiddels voorzien, dringt u niet langer aan.

Wat mij opviel in de teksten die vrouwen schreven was dat ze vol stonden met clichés. Kan ook niet anders: daar zijn het clichés voor, ze slijten omdat ze veel voorkomen. En ik dacht: als u vindt dat u aan alle clichés van het leven voldoet, schrijf dit dan snel over en u bent klaar.


Over wat voor clichés hebben we het? Ik heb een top tien gemaakt.

Ik hou van een goed glas wijn.

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

Ik zoek een aanvulling op mijn leven, geen invulling.

Ik hou van strandwandelingen.

Voor mij is het glas halfvol.

Ik ben op zoek naar iemand met wie het klikt.

Ik ben geïnteresseerd in spiritualiteit (en geloof dat er meer is tussen hemel en aarde), maar ik sta met beide benen op de grond.

Hij moet open en eerlijk zijn en respect voor me hebben.

Ik ben niet op zoek naar de prins op het witte paard.

Ik vind humor heel belangrijk.

Ik kan wel van alles over mezelf schrijven, maar dat hoor je later wel.

O ja, ik neem aan dat mannen op datingsites ook clichés gebruiken, maar die heb ik niet gevonden, want ik had een wat eenzijdige belangstelling: profielen van mannen las ik niet. Misschien gebruikte ik zelf clichés. “Nee,” zegt mijn vriendin.


108 weergaven

コメント


Schrijf een reactie aan Christiaan...

Bedankt voor de inzending!

bottom of page