top of page

Poeppost

Bijgewerkt op: 27 jun. 2020

Als je post stuurt naar een antwoordnummer, hoef je geen postzegel te plakken: de ontvanger betaalt de porto. Bij voorbaat. Dat is dus best riskant: iedereen kan zomaar allerlei soorten post naar het antwoordnummer sturen. Het kost toch niks. Je kunt wel drollen opsturen in een envelop. Lachen!

Een tijdje terug heb ik dat gedaan. En ik schaam me er niet eens voor. Want het mocht van het antwoordnummer, het is zelfs de bedoeling. Ze testen namelijk of er bloed in je ontlasting zit – in je poep dus. Dat wijst op darmkanker. Onderdeel van een bevolkingsonderzoek: iedereen die ouder is dan 55 jaar krijgt een keer in de twee jaar een vriendelijke uitnodiging om zijn poep in te sturen. Ik moest op een kartonnetje poepen en een klein beetje daarvan met een prikkertje in een buisje stoppen. En dat dan per envelop naar het antwoordnummer sturen. O ja, de uitslag kwam vrijwel per kerende post: niks aan de hand. Geen stront aan de knikker.

Maar eigenlijk hoefde u helemaal niet te weten dat ik boven de 55 ben. Ben ik ook niet, het was maar een grapje. De brief waarin ik werd uitgenodigd was verkeerd bezorgd.

102 weergaven

Comments


Schrijf een reactie aan Christiaan...

Bedankt voor de inzending!

bottom of page